Gastblog Fauve #3

Out of the box inspiratie
30
sep

Gastblog Fauve #3 – Out of the box inspiratie

14435333_303744586669225_8131395009543536933_oOut of the box inspiratie.

Daar zit je dan…Met een stapel foto’s, wachtend tot er een idee naar binnen schiet voor de indeling van je layout. Soms krijg je de ideeën vanzelf, en soms heb je net wat extra inspiratie nodig om een start te maken. Natuurlijk zijn er talloze prachtige layout’s online te vinden die je kunt namaken. Maar probeer je ook eens te laten inspireren door Home Deco, mode en grafische ontwerpen. Vandaag zal ik mijn tips met jullie delen over “out of the box” inspiratie, en waar je deze kunt vinden.

Veel trends uit de interieur en mode industrie belanden uiteindelijk ook in de Scrapbook wereld. Zo heb je ieder jaar weer een design wat je overal terug ziet komen. Dit jaar waren het de Flamingo’s, vorig jaar waren het de ananassen en in het verleden hebben we ook nog de uiltjes,wolkjes en hertjes trends gehad. Dit zijn allemaal hele vrolijke prints, die je goed kunt gebruiken op je layout’s.

De mode designs zoals Aztec en Kelim zijn ook ideaal om te gebruiken als inspirate voor je layout. Grote en kleine driehoeken uit patroonpapier gesneden kan een heel leuk effect geven op een witte achtergrond. Wissel het af door je foto’s bijvoorbeeld ook in driehoeken te snijden en deze in lagen over je achtergrond te verdelen. Probeer ook te kijken naar de rest van het design, en knip of teken bijvoorbeeld kleine strepen en rondjes op je achtergrond zodat je het Aztec design goed overbrengt op je layout. Je kunt ook verschillende stempels gebruiken om een Batik effect te creëren op papier. Erg mooi in combinatie met mooie warme kleuren zoals Oranje, Groen en Paars.

Ook de interieur trends zie je terug komen in Scrapbooking. Denk bijvoorbeeld aan een Deense stijl met veel wit met en een strak design in de kleuren zwart en fel geel. Of maak je eigen embellishments door chipboard zilver/grijs te verfen en het “oud” te maken met een zwart drybrush effect. Erg leuk voor je layout in een Industrielle stijl, die je in veel woonwinkels terug ziet komen. Inspiratie kun je erg veel opdoen in dit soort winkels.

Mijn persoonlijke favoriet zijn tijdschriften. Grafische ontwerpers maken de meest originele pagina’s. Plaatsing van de foto’s, kleur gebruik en vooral ook het subtiele achtergrond design is erg inspirerend. Ook de plaatsing van de tekst kan inspiratie brengen voor je layout. Zoals in een ster vorm, geschreven rondom een stans. Of schuin lopend vanaf de linker bovenhoek naar rechtsonder. Genoeg ideeën! Vooral de mode en woontijdschriften pakken groots uit op grafisch gebied.

Wil je snel aan de slag met je layout? Gebruik dan een poster, kleuren combinatie of schets ter inspiratie. Pinterest is onze beste vriend, en staat vol met leuke tips!

Wil je reageren op deze blog kijk dan even op de facebook pagina van paperpassion.

tumblr_nkawzcla461rmehj1o1_1280 persia_rajastan_eyecandypink_naturalgreybg_bs-stilwerk-berlin-kiran img_20160902_143415 90_3_copy

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren