Gastblog Marion #2

Tips voor een zelfgemaakte Snailmail
7
okt

Gastblog Marion #2 – Tips voor een zelfgemaakte Snailmail

picsart_1440614275671Hi iedereen, vandaag geef ik jullie een kleine introductie in de wereld van het Snailmailen en tips over hoe je zelf een creatieve Snailmail kan maken.

Slakkenpost

Vrij vertaald betekent Snailmail slakkenpost, oftewel trage post. Maar wat is het nou eigenlijk? Snailmailen is eigenlijk niets meer of minder dan het versturen van reguliere ouderwetse post. Het versturen van een kaartje, een brief of een creatief gemaakt pakketje valt dus allemaal onder Snailmail. Het is een tegenhanger van het snelle en vaak onpersoonlijke contact dat we hebben via de E-mail. Eventjes rustig voor iemand gaan zitten om wat voor hem/haar te maken en dit vervolgens te versturen via de post, dat is Snailmail in de kern!

Vrije invulling..snail-mail-esmee-2-1-2

Snailmailen kun je op veel verschillende manieren invullen. Met een goede op afstand wonende vriendin, iemand die je passie deelt of iemand die je eigenlijk helemaal niet goed kent! Een kaartje een lange brief, maar je kunt ook nog een klein stapje verder gaan en het iets creatiever aanpakken! Creatieve vrolijke mini pakketjes.

Hoewel Snailmailen erg divers is, staat het vooral bekend om de creatieve, vrolijke pakketjes. Door het gebruik van verschillende creatieve materialen maak je een klein persoonlijk pakketje voor een ander. Het gaat er om dat je iets leuks probeert te doen voor een ander. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Je kunt ook kleine cadeautjes toevoegen maar dit is dus zeker niet verplicht.

Kort samengevat

Snailmailen is het versturen van een klein beetje aandacht via de post. Aandacht voor de ander door de brievenbus, in een kaartje, een lange brief of met een handgemaakt pakketje.

dsc_0021-2snail-mail-esmee-1-3


Je eigen creatieve Snailmail

Hierboven vertelde ik je al hoe divers Snailmail is. Nu tips over hoe je zelf een creatieve Snailmail kan maken!

snail-mail-beginnersPapiertjes

Zelf begin ik vaak bij het uitzoeken van een paar leuke papiertjes en een basis om de Snailmail op te maken. Bij dit voorbeeld koos ik voor een simpele blauwe kaartbasis met afgeknipte hoekjes en twee leuke printpapiertjes.

Elementen toevoegen

snail-mail-beginners-1-1

Vervolgens ben ik dingetjes gaan toevoegen. Ik knipte vormpjes uit het papier, maakte een kader met stempels en gaf de zijkant iets aandacht door een simpel patroon te tekenen. Je kunt hierbij net gebruiken wat jij thuis hebt liggen. Of teken/schilder zelf leuke dingetjes die je toevoegt. Je kan het net zo maken als je zelf wilt.

Vakjes, flapjes en versieren

snail-mail-beginners-1-2

Hetzelfde doe je ook met de binnenkant. Voeg vakjes en flapjes toe voor een leuk effect, een plek voor cadeautjes en je brief. Versier het vervolgens met stempels, stickers of papier. Cadeautjes die leuk zijn om toe te voegen: stickers, plaatjes, washi samples, etc. Altijd leuk voor de creatieve ontvanger!

Washi tape

Een flapje maak je door twee stukjes papier aan elkaar te bevestigen door middel van washi tape. Dit zorgt voor een extra leuk effect aan je Snailmail.

Aanpassen naar smaaksnail-mail-beginners-1-4

Zo maak je dus een simpele Snailmail maakt. Je kunt allerlei elementjes toevoegen en verschillende technieken gebruiken. Bijvoorbeeld mixed media elementen, verf, inkt, handlettering, scrapbook, etc. En zeg nou zelf, een kaartje met liefde (zelf)gemaakt daar worden wij toch allemaal blij van!

Tot zaterdag 29 oktober, dan zit ik zelf aan de bloggerstafel te Snailmailen, gezellig als je even kennis komt maken!

Groetjes Msnail-mail-beginners-1-3arion

Wil je reageren op dit blog kijk dan even op de facebook pagina van PaperPassion.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren