Gastblog Naomi #2

Review: paperpassion
3
nov

Gastblog Naomi #2- Review: paperpassion

naamloos1

img_8746Hoi allemaal!

Daar ben ik weer met een nieuwe blog. Zoals ik in mijn vorige blog al liet weten, was ik afgelopen vrijdag aanwezig bij PaperPassion. Een beurs die voor de eerste keer gehouden werd in de koepelhal in Tilburg. In deze hal stonden vroeger de treinen van de NS opgeslagen, maar tegenwoordig worden er beurzen gehouden. Een hele mooie locatie dus! Ben je benieuwd wat ik van deze beurs vond? Lees dan snel verder.img_8753

De indeling

De beurs werd gehouden in één grote, open ruimte. Erg overzichtelijk en het deed erg knus aan voor mijn gevoel. Er stonden kraampjes langs de kant en ook in het midden waren de rijen goed gevuld. Zowel voorin als achterin was er ruimte om iets te eten of drinken te kopen en ook faciliteiten als een garderobe en een nette wc waren voorzien. Er was ook een boven (vanaf waar deze foto gemaakt was) waar wat grotere workshops werden gegeven die langer duurde. Hierdoor kon je als cursist rustig werken en had je geen last van de beursgeluiden om je heen.
img_8754

Wat was er te zien?

De beurs was een mooie verdeling tussen aan de ene kant kraampjes waar je spullen kon kopen en aan de andere kant stands voor workshops. In sommige gevallen werd dit gecombineerd, maar meestal was het één van de twee. Qua verkoop kon je het zo gek niet bedenken of het was er: papier, stiften, stempels, verf, kaartjes, boeken… Van sommige dingen had ik niet eens een idee wat je er mee kon doen, maar overal werd gortig gekeken én gekocht. Het leuke aan papier is natuurlijk ook dat je er zulke diverse dingen mee kunt doen en dan blijkt maar weer dat ik absoluut niet op de hoogte ben van alles.
Ik vond de kraampjes erg mooi aangekleed. Je kon zien/merken dat iedereen echt aandacht besteed had om er iets moois en gezelligs van te maken. Dit gaf de beurs ook een erg fijne sfeer. Bij binnenkomst kreeg je meteen een ‘beursboekje’ waarin alle informatie stond die je nodig had; een plattegrond, een overzicht van de workshops, nog een paar DIY’s (Do It Yourself) en zelfs kortingsbonnen.

Blogger/vlogger

Er was voor de bloggers en de vloggers op de beurs speciaal een hele lange tafel gemaakt waaraan wij elkaar konden ontmoeten en met de bezoekers konden kletsen. Helaas voor mij kwamen de meeste andere bloggers/vloggers op de andere dagen, waardoor ik vrijdag vrij alleen was. Het was wel erg leuk om met diverse mensen in gesprek te gaan over de kleurboeken voor volwassenen (thanks to BBNC die deze had gesponsord!) en hen advies te kunnen geven. Uiteindelijk heb ik ook zelf zitten kleuren aan de tafel en ik merkte dat mensen daar toch wel nieuwsgierig van werden.

img_8749img_8752img_8756img_8761Workshops

Zoals ik al zei waren er ook een hoop workshops te volgen op de beurs. Helaas voor mij was het bij veel workshops zo dat je online al had moeten inschrijven en omdat ik vrij last minute nog werd toegevoegd aan het programma, zaten de meeste workshops gewoonweg vol. Ik merkte ook dat sommige mensen die een workshop gaven ook een beetje achterdochtig waren over wat ik als blogger dan wel niet kwam doen. Erg jammer natuurlijk, want ik had graag ook over hen een leuk stukje geschreven! Gelukkig was er nog wel één workshop, het werd zelfs een masterclass genoemd, waar ik wel aan mocht deelnemen. Handletteren bij de meiden van Hemelsblauw. Misschien ken je hen wel van hun blog met allemaal leuke dingen die je zelf kunt maken?

Ik was erg blij dat ik uiteindelijk dus toch nog een workshop kon volgen en dan ook nog een workshop die ik heel graag wilde. De meiden  van Hemelsblauw begonnen met zichzelf voor te stellen en daarna liepen ze met ons het boekje door wat ons kon helpen tijdens het handletteren. De groep bestond uit 18 dames en de gemiddelde leeftijd in de groep waar ik  bij zat, was denk ik een jaar of 40 met hier en daar wat uitschieters naar beneden, ook door mezelf natuurlijk. Het was fijn om dingen te kunnen vragen aan Annemarij en Hanneke doordat zij steeds rondjes liepen en iedereen hielpen waar dat kon. Ik vond het een hele fijne ervaring om een keer eerst op ruitjes papier te tekenen. Het uittekenen van je letters is hierin veel makkelijker dan op een wit vel. Logisch eigenlijk, maar ik had er nog nooit over nagedacht. Het eindresultaat kan ik nog niet laten zien, maar die komt vanzelf voorbij op mijn instagram account binnenkort!?

Conclusie en informatie

Al met al vond ik PaperPassion een hele  geslaagde beurs. Zelf heb ik niets gekocht, maar dat was vooral omdat ik niet meer kon kiezen. Er waren zoveel mooie, leuke spullen te koop dat het mij boven mijn pet ging. Niet erg hoor, want zelfs ondanks dat ik niets heb gekocht, heb ik een hele fijne dag gehad. De sfeer op de beurs was fijn. Het was er gezellig druk, maar het was geen probleem om nog ergens te kijken of even te blijven hangen. Het enige wat ik persoonlijk erg jammer vond was dat er veel workshops al vol waren. Bovendien waren sommige workshops ook echt wel prijzig. €15 voor een kort lesje kalligrafie of €10 voor een vooraf gemaakt schilderijtje af te maken. Deze prijzen zijn echter niet vanuit de organisatie bepaald, maar dat mochten de mensen van de workshops zelf doen. Ik had het persoonlijk leuker gevonden als er ook dingen voor €2,50 of €5 te doen waren geweest. Op die manier kost het je minder en kun je meer verschillende dingen uitproberen. Ik hoop dat de beurs volgend jaar weer terugkomt en dat ik dan wellicht meerdere dagen aanwezig kan zijn, mij is de beurs namelijk heel goed bevallen! Ben je ook nieuwsgierig geworden? Ik heb van de organisatie begrepen dat de website van PaperPassion online blijft. Mocht er een nieuwe editie komen, wees er dan snel bij, want waarschijnlijk krijgen de eerste 500 kopers er een goodybag bij en die was absoluut de moeite waard voor zover ik gehoord heb!

>> Naar het blog van Naomi

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren