Let Sketch Started

Let Sketch Started
Standnummer 004

By Kris

Make your own kind of beautiful

Ik ben Kris en sinds de start van By Kris in 2010 heb ik veel mensen gestimuleerd om creatief aan de slag te gaan. Dat doe ik onder andere door de verkoop van allerlei creatieve producten in mijn webwinkel bykris.nl, het geven van workshops, het leiden van creatieve weekenden en het organiseren van landelijke creatieve projecten.

Round Robin
In 2011 zette ik het Round Robin project op. Een Round Robin boekje is een rondreizend creatief project waarin alle groepsleden starten met een eigen boekje. De boekjes reizen daarna rond in de groep en iedere deelnemer vult de boekjes met een afgesproken aantal bladzijde vol creatieve kunsten. Na een aantal maanden komt het boekje weer terug bij de oorspronkelijke eigenaar, maar nu barstensvol bijdragen van de andere deelnemers, speciaal voor elkaar gemaakt. www.roundrobin.nl. In de afgelopen jaren hebben honderden groepen aan dit project meegedaan en het gaat nog steeds door. Bijzonder!

 

Let Sketch Started
Omdat ik het zo leuk vond om de kunstige bijdragen van de deelnemers van het Round Robin project online te zien leek het me geweldig om de boekjes aan een groter publiek te laten zien. Dit in navolging van The Sketchbook project in de VS waar ik in 2010 aan meedeed. Ik miste alleen een podium om het te organiseren. Ik deelde mijn droom met de Beurspraktijk, de organisatie achter de PaperPassion beurs en zij waren direct enthousiast en zo kreeg ik mijn podium.

Oktober 2017 gaven we het startsein voor het Let Sketch Started project. Het motto werd ‘Knip, plak, kleur, schets, verf en…bewonder’. 152 deelnemers kozen een thema, kregen een schetsboekje en gingen enthousiast van start. Iedereen op z’n eigen manier. Over the top met een explosie aan kleur, bijzondere patronen, gezellige collages, prachtige handlettering of juist ingetogen. Ik verzamelde de boekjes. Niet iedereen leverde het in, om verschillende redenen: te druk, geen fijn papier, te persoonlijk, ziektes en narigheid. Uiteindelijk kreeg ik ruim 80 boekjes binnen en dat zijn er meer dan genoeg om je uitgebreid aan te vergapen! Ik neem ze allemaal mee naar de PaperPassion. We stellen onze hoek zo samen dat je lekker kan zitten en bladeren, je vragen kan stellen, materialen kan uittesten en je dan meteen kan opgeven voor de tweede editie!

Ik maakte een inspiratiemagazine met foto’s van een deel van de ingeleverde de boekjes. Op de PaperPassion presenteren we het Let Sketch Started magazine en het gaat dan ook in de verkoop. Na de beurs is het online te koop via www.bykris.nl.

Ik werkte 5 jaar als creatief redacteur voor het vrouwenmagazine Sestra waar ik de creatieve items verzorgde: van het bedenken en maken van D.I.Y’s tot de styling voor sfeerfotoshoots. Dat is een andere tak van mijn werk; het ontwerpen en uitgeven van allerlei (papier)producten: ik geef ik producten voor bible journaling uit.

Wat nemen we mee naar de beurs?
Op onze verkoopkraam vind je handige kleine tubetjes acrylverf, stencils, clear stamps, van Gogh watercolor, (los en in doosjes) het Let Sketch Started magazine, penselen, schetsboekjes etc.

 

 

 


                          


 

 Website Let-Sketch-Started