Stichting Tekenen voor Kinderen

Standnummer 006
Tags

Ziek zijn is niet fijn, in het ziekenhuis liggen al helemaal niet. Dokters en verplegers die moeilijke woorden gebruiken, vieze medicijnen en injecties geven. En je vriendjes zitten gewoon op school.

Afleiding
Dan komt een tekenaar en is het fijn om even weg te dromen, even weg van de zorgen en pijn. De tekenaars zijn echte tovenaars die de fantasie van de kinderen begrijpen. Terwijl ze met het kind praten, toveren ze de mooiste tekeningen uit hun potloden. Het is mooi om de verwondering in de ogen van de kinderen te zien als hun tekening af is.

Een vliegende smurf, een zelfportret met snor of een eenhoorn met roze haar? Alles kan. De kinderen bepalen wat er getekend wordt. Zij zijn de baas!

De tekenaars van de Stichting Tekenen voor Kinderen, komen in bijna alle ziekenhuizen in Nederland. De kinderen mogen zeggen wat voor tekening ze willen en de tekenaars maken dat bij ze aan het bed. Meer dan 20 professionele tekenaars, meer dan 60 ziekenhuizen, meer dan 1.000 tekendagen, duizenden tekeningen per jaar.

 

 

 

[

blogger-glossy-icon