#Vriendinnenvrijdag

“Papier is een prachtig materiaal, dat vraagt om beschreven en beschilderd te worden. Het is bijzonder dat er al zó lang teksten worden geschreven en gedrukt op papier”

Stel je even voor met naam:
Ik ben Saskia Boleij, 65 jaar, ruim 45 jaar getrouwd, en moeder van vier volwassen dochters

Wat voor werk doe je?
In mijn werkzame leven heb ik altijd in de boekhandel gewerkt, helaas is “mijn “ boekhandel vijf jaar geleden gesloten en sindsdien heb ik geen baan meer. Toch kom ik tijd te kort om alles te doen wat ik zou willen. Een achtste dag in de week zou mij wel van pas komen.

Wat is je specialisme?
Art journaling, collages, mailart en zelf kleine boekjes maken. Ik heb in cursusverband ook al diverse beeldboeken gemaakt en daarnaast borduur ik en maak ik stempels.

Hoe is je hobby begonnen?
Ik groeide op in een gezin waar creativiteit enorm belangrijk was. Altijd waren er materialen voorhanden om ‘iets mee te maken’: papier, verf, penselen, vilt, andere stoffen, klei etc. Ook had ik veel mooie soorten postpapier, ik was (en ben) dol op het schrijven van brieven, liefst met vulpen. De drang om me creatief te uiten is altijd groot geweest, en eigenlijk ook noodzakelijk. Mijn ouderlijk huis was ook ruim voorzien van (kunst) boeken, heel stimulerend.

Wat vindt je het mooiste aan papier?
Papier is een prachtig materiaal, dat vraagt om beschreven en beschilderd te worden. Het is bijzonder dat er al zó lang teksten worden geschreven en gedrukt op papier. Papyrus, middeleeuwse miniaturen…er zijn allerlei kwaliteiten & kleuren. Geweldig! Een bezoek aan de papierwinkel Vlieger in Amsterdam aan de Amstel is voor mij fantastisch. Ik waan me dan helemaal in luilekkerland. Papier blijkt verslavend te zijn, om nog maar te zwijgen over washitape.

Op welke creatie ben je het meest trots?
Het meest recente wat ik voltooid heb is mijn Let Sketch Started boekje, daaraan heb ik weer met veel plezier gewerkt. Soms kunnen ook pagina”s uit mijn gewone art journals ( moleskine aquarel , oblong, 13 x 21 cm), me heel tevreden maken. Maar het is leuk om te merken dat ik, nu ik ouder word, niet meer zo gefixeerd ben op het resultaat, maar juist ook enorm kan genieten van het proces van het maken. De haast is een beetje aan het verdwijnen.

    

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?
Meestal maak ik wel iets tijdens de vakantie. Afgelopen keer ben ik bezig geweest met een verslag van de dagelijkse dingen, maar ook met een borduurwerk voor ons negende kleinkindje, dat over een paar weken wordt verwacht. Ik ga ook wel eens op een creatieve vakantie, in de vorm van een boekbindstage, of schrijfcursus.

Heb je in je privésfeer iemand met wie je je passie voor creativiteit deelt?
Meestal zit ik in mijn eentje in mijn werkkamer te prutsen. ‘s Zomers is de tuintafel perfect, die staat in de schaduw onder de pergola. Dan ben ik vooral aan het tekenen, schrijven en schilderen, want collages maken is niet zo geschikt voor buiten.  Maar soms doe ik ook iets samen met een ander. Een aantal van mijn kleinkinderen vindt het leuk om met mij samen collages te maken en te schilderen, tijdens logeerpartijtjes.

Wie bewonder jij in het vak?
Rachel Hazell, Mathilde Renes, Rob Ryan, Lieke van der Vorst, Kit Davey

Wie volg jij op Social Media? Top 5?

Heb je PaperPassion al eens bezocht? Zo ja, wanneer?
Ik ben naar de tweede en derde editie van PaperPassion geweest

Met wie heb je PaperPassion samen bezocht?
Ik ben bij beide beurzen twee dagen geweest. Ik ben een aantal keer alleen gegaan en een keer met een vriendin. Ik vind het gezellig om samen met iemand te gaan, maar ga ook graag alleen want dan kan ik overal kijken zolang als ik wil.

Waarom heb je voor PaperPassion gekozen?
Ik hoorde via Lara van Lazoe over deze beurs en wist meteen: dáár moet ik wezen!

Hoe heb je PaperPassion ervaren?
Ik vind PaperPassion een leuke beurs op een mooie locatie en gelukkig voor mij redelijk dichtbij. Ik woon in Boxtel, dus kan er mooi met de trein naar toe gaan.  Het aanbod is heel divers, natuurlijk zijn er ook voor mij minder interessante kramen, maar er is heel veel van mijn gading te vinden. Goed georganiseerd, vriendelijke mensen, fijne sfeer.

Heb je tijdens PaperPassion ook make&takes/workshop/demo gevolgd?
Jazeker, ik heb een keer een workshop gevolgd bij Paper Den, het maken van een inkttekening nav een meegebrachte foto.

Wat vond je daar leuk aan? Hoe heb je het ervaren?
Ik vond het een leuke techniek, maar de workshop was heel kort.

Was je blij met het resultaat?
Het resultaat was leuk, maar ik ga het nog wel een keer hier thuis, op mijn gemak, opnieuw doen.

Wil je nog iets meer kwijt aan onze bezoekers?
Ik heb een “spullenboekje” gemaakt ( ik hoorde laatst iemand zeggen ´materialenpaspoort”, dat klinkt wat sjieker, maar ik noem het gewoon: spullenboekje) met daarin alle stiften, verf, inkten, stempels, ponsen en brushpennen etc. die ik heb. Heel handig voor mij want zo voorkom ik dubbele aankopen. Wellicht voor anderen ook een handige tip?