#Vriendinnenvrijdag

18
sep


Nanda / Calime Create

All doodles are hand drawn on paper, digitalized and printed and cut in my little home office. Every sheet is a labor of love (and sweat and tears when one of the cutting machines is having an off day ;))

 

Stel je even voor met naam en bedrijfsnaam.


Ik ben Nanda Remkes en ben de eigenaar van Calime Create. Je vind onze shop via http://www.calimecreate.com.com.      

Hoe ben je in het vak gerold?

Ik heb al zolang ik mij kan herinneren een voorliefde voor papier en dan vooral het plannen op papier. Ik maak daarbij graag gebruik van stickers om mijn overzichten visueel te maken en kon hiervoor niet de juiste stickers vinden. Mijn persoonlijke motto is ‘dat kan ik zelf ook’ dus ik ben aan de slag gegaan en ben begonnen met het maken van mijn eigen stickers.

Wat is je specialisme?

Ik heb me gespecialiseerd in doodles, omdat dit een stijl is die mijzelf erg aanspreekt. Van kleins af aan teken ik al graag en na veel oefenen ben ik bij mijn huidige stijl beland. Doodles zijn vooral vrolijke tekeningetjes waar ik blij van wordt!   .

Je hebt een webwinkel.
Wat is het unieke aan je webwinkel?

De zwart wit doodles zijn ervoor gemaakt om bij elke kleur en layout te passen. Wil je ze toch wat kleur geven zodat ze nog beter matchen? Dan kun je ze prima inkleuren.

Je doet voor de eerste keer mee aan PaperPassion.
Waarom heb je gekozen voor PaperPassion.

Het planner gedeelte is nieuw bij Paper Passion en ik vind het leuk om de liefde voor papier en planners uit te dragen naar anderen. Ik hoop bezoekers op planner en creatief gebied te kunnen inspireren om hun eigen stijl te vinden.

Wat doe je thuis graag als je niet aan het werk bent?

Als ik tijd heb ga ik met mijn dochtertje van 3 graag naar de Efteling. Zij is helemaal fan en voor mij is er zoveel inspiratie op te doen, heerlijk vind ik het om daar rond te lopen en haar te zien genieten. Verder kijk ik graag series en films en ben ik vaak creatief bezig met foto’s en papier (bv met Project Life).

Wat wil je de bezoeker deze editie graag laten zien?

Dat je kunt plannen op verschillende manieren en het je helemaal eigen kan maken zodat het voor jou functioneel is. Je kunt heel minimalistisch plannen, waar onze zwart wit stickers bijvoorbeeld ideaal voor zijn, of je kunt juist heel creatief plannen met veel kleur en versiering waarbij je onze stickers bijvoorbeeld zelf kunt inkleuren zodat het past bij de rest van de pagina. Je kunt een voorgedrukte planner gebruiken of juist zelf je layouts maken, alles mag en niets is fout zolang het voor jou werkt!

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?

Ja, ik neem vaak een het een en ander mee om een vakantie journal te maken. Vaak is dat een Travelers Notebook, een etui met pennen en potloden, stickers, washi en een fotoprinter zodat ik foto’s ook meteen kan verwerken. Ik vind het leuk om van alles te verzamelen tijdens de vakantie, van bonnetjes tot informatieboekjes die ik dan verwerk in mijn journal.

Heb je in je privésfeer iemand met wie je je passie voor creativiteit deelt?

Ik heb een aantal planner vriendinnen waarmee ik eens in de zoveel tijd een leuke middag plan waarbij we lekker kunnen rommelen in onze planners onder het genot van lekkers.

Wat onderneem of bezoek je samen met die persoon?

Over het algemeen is het vooral heel erg gezellig en komen we niet eens altijd aan daadwerkelijk plannen toe. Het feit dat we allemaal dezelfde passies hebben (plannen en Harry Potter) geeft ons genoeg te bespreken. En meestal beland er ook wel een doodle van mij in hun planners

Heb je een speciale beursaanbieding?

Koop je 4 losse stickervellen bij ons, krijg je het 5e vel gratis

Heb je iets leuks voor onze bezoekers? Zoals gratis download, tip of tutorial?

En last but not least, je kunt bij onze stand een persoonlijke doodle in je planner kopen. Ik teken dan voor je, of rechtstreeks in je planner, of op sticker papier zodat je het later kunt plakken waar je wil. Misschien een leuke doodle op je verjaardag of voor een andere speciale gelegenheid? Of neem een foto mee en ik teken je huisdier na!
Ook krijgt iedereen die bij ons iets koopt een kraskaartje waar een kortingsbedrag of percentage op staat. Deze kunnen bij een volgende koop op de beurs, of online in de shop met een code, ingeruild worden.
Voor de beurs neem ik speciaal een aantal Harry Potter gerelateerde producten mee die ik normaal niet in mijn shop verkoop. Omdat ik zelf groot fan ben, en iedereen die mij een beetje kent dat ook weet, krijg ik toch vaak vraag naar producten die met de Wizarding World te maken hebben. Dus ben je fan, kom dan zeker even langs onze stand!
Ik heb op mijn website www.calimecreate.com een gratis download voor countdown stickers tot de beurs. Deze kun je zelf printen op stickerpapier en gebruiken in je planner. Voor diegene die geen beschikking hebben over een printer of de stickers niet met de hand willen uitknippen, biedt ik de stickers ook aan in mijn shop.

Wie bewonder jij in het vak?

Een aantal grote sticker shops zoals Fox and Cactus, theCoffeeMonsterzCO, Bubba Bear en OhhHelloMichelle. Ik bewonder hun stijl en hun manier van werken

Wie volg jij op Social Media? Top 5?

Stationery Wonderland, Fox and Cactus, theCoffeeMonsterzCO, Bubba Bear en OhhHelloMichelle zijn er zo 5 die bij me opkomen. Maar ik volg veel meer planner gerelateerde accounts, dus voel je vrij om eens bij de door mij gevolgde accounts te neuzen