#Vriendinnenvrijdag

24
jun


Denise / Becolorand

De naam Becolorand is ontstaan uit mijn achternaam Beckand en de Engelse term voor kleur Color. Ik beschouw het als een soort levensmotto: leef je leven kleurrijk: ‘BE (CK) COLOR AND’

Stel je even voor met naam en bedrijfsnaam.

Ik ben Denise Beckand,en je kunt mij en mijn werk vinden op Becolorand.nl.

Hoe ben je in het vak gerold?

Ik studeerde lang geleden Textiele Werkvormen maar na mijn afstuderen ben ik textiel helemaal uit het oog  verloren. Hiervoor is een liefde voor papier in de plaats gekomen. Het blijft me fascineren hoe een plat stuk papier tot leven kan komen onder je handen.

Wat is je specialisme?

Papier in allerlei verschijningsvormen. Mijn werk voelt soms als een ontdekkingsreis door de wereld van papier. Ik zorg dat ik nieuwsgierig blijf naar het materiaal en ben steeds verrast over de oneindige mogelijkheden.

Je hebt een atelier.
Wat is het unieke aan het atelier?

Mijn kleine werkkamer, met een groot moodboard voor mijn neus. Het is een plek waar ik in alle rust en stilte dingen bedenk en vervolgens uitwerk.

Je heb al meerdere malen meegedaan aan PaperPassion.
Waarom heb je gekozen voor PaperPassion?

Het is zo’n leuke beurs, gezellige knusse opzet en een erg enthousiaste groep van mensen die het organiseren.

Hoe heb je PaperPassion ervaren? 

Allemaal papierfanaten die hun liefde voor papier delen met elkaar.

Wat wil je de bezoeker deze editie graag laten zien?

Dat je geen cursus knippen of vouwen hoeft te doen en geen dure materialen en gereedschap nodig hebt. Pak een schaar en probeer het zelf eens. Met wat handigheidjes en tips maak je vrij snel van een stukje papier de mooiste bloemen en planten of vouw je opbergschaaltjes en vogeltjes. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met papier! Ik wil laten zien dat je zelf heel eenvoudig versieringen kunt maken en dat Nederland barst van getalenteerde papierkunstenaars.

Wat doe je thuis graag als je niet aan het ‘werk’ bent?

Film kijken, wandelen en musea bezoeken om inspiratie op te doen.

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?

Nee ik laat alles thuis, behalve een klein notitieboekje waar ik eventueel tekeningen in kan maken. Als ik thuis kom is mijn hoofd leeg en is er volop ruimte voor nieuwe ideeën.

Wie bewonder jij in het vak?

Diversen papierkunstenaars zoals bijvoorbeeld Anne ten Donkelaar om haar prachtige bloemen installaties, Adrian and Gidi vanwege de perfect gestylde settings van papier en Happyredfish met haar heerlijke en fantastische fotocollages.

Wie volg jij op Social Media? Top 5?

In willekeurige volgorde en de eerste die bij me opkomen: Chloe fleury, The House that Lars built,  Beci Orpin, Aurely Cerise, Captain.Lulo. Maar ik sla nu veel over, er zijn zooo veeeel accounts op IG waar ik heel erg blij van word.