#Vriendinnenvrijdag

31
jul


Minke / Minke’s Knutsel-tijd

Mijn motto is “Kinderen zijn de scrappers van de toekomst, ik moet er niet aan denken dat creatief bezig zijn met een kwast en een schaar, bij onze generatie ophoud! 

 

Stel je even voor met naam en bedrijfsnaam.

Ik ben Minke Brattinga, oprichtster van Minke’s Knutsel-tijd en ontwerpster van de hobbyproducten van Anna Gretha design. Je kunt mij en mijn werk vinden op knutsel-tijd.nl

Hoe ben je in het vak gerold?

Van kinds af aan ben ik al gek op knutselen. Ik knutsel met allerlei verschillende materialen. Ik vind het leuk om van alles uit te proberen en de mogelijkheden van verschillenden materialen te ontdekken. Ik roep al jaren dat ik van mijn hobby mijn werk wil maken en droom ik van mijn eigen bedrijf!

Wat is je specialisme?

Ik ben niet echt gespecialiseerd in iets. Wat mijn specialiteit is, ik bied mijn kennis aan, deel mijn ervaring, mijn ruimte en mijn materialen om tot eigen creativiteit te komen. Zelfexpressie is mijn grootste specialiteit. Mijn doel is om mijn specialiteit over te brengen op de jongere generatie! Ik leer kinderen vanaf 2 Jaar op de peuterschool al knutselen met een kwast en een schaar! Verschillende creatieve vaardigheden komen in de ontwikkeling van het jonge kind al aan bod! Dat ben je als volwassenen toch niet verleerd. Ik leer volwassenen samen met hun kinderen knutselen. Ik organiseer maandelijks, in mijn atelier, scrapevenementen voor moeder en kind samen. Het gaat er niet alleen om hoe mooi je iets creéert, maar ook of je er plezier in hebt. Dat is wat ik zelf dagelijks beleef. Een dag niet geknutseld is een dag niet geleefd!

Je hebt een fysieke winkel.
Waarom moeten mensen afreizen naar je winkel?

Omdat ik over een groot atelier beschik, heb ik mijn kleine webwinkeltje uitgebreid naar een fysieke winkel. Ik ben dagelijks in mijn atelier te vinden, waar ook mijn eigen producten te verkrijgen zijn. De koffie/thee staat altijd klaar en er is ruimte om een leuke make & take te maken, waar je gezellig voor aan kunt schuiven.

Je hebt een webwinkel.
Wat is het unieke aan je webwinkel?

De eerste hobby producten die ik in mijn webwinkel verkoop, heb ik zelf ontworpen en onder de naam Anna Gretha design uitgebracht! Mijn eerste product is de stempelset met “Knuffels” , bij velen onderhand wel bekend! Wat als een eenmalige actie was begonnen is nu uitgegroeid tot een hobbymaterialenlijn met verschillende hobbyproducten. Met het uitbrengen van de Stempelset Knuffels ben ik een Knuffel-actie tegen kanker gestart! Tien procent van de opbrengst van de producten van Anna Gretha design wordt gedoneerd aan KWF kankerbestrijding. Alle informatie over het onstaan van Anna Gretha design kun je op mijn website vinden.https://www.knutsel-tijd.nl/anna-gretha-design/

Je hebt een atelier.
Wat is het unieke aan het atelier?

In mijn atelier is heel veel inspiratie te vinden. Een ruimte waar je in alle rust en in een ontspannen sfeer lekker tot jezelf komt. De ruimte nodigd uit tot creëren. Er is heel veel hobbymateriaal voor handen waar je naar hartenlust mee mag en kunt experimenteren. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen voelen zich er thuis! Een plek waar elke hobbyist van droomt!

Je heb al meerdere malen meegedaan aan PaperPassion.
Waarom heb je gekozen voor PaperPassion.

Oktober 2016 bezocht ik voor het eerst, samen met mijn dochter Lianne, als bezoeker de Paper Passion. Dat was precies een week na het overlijden van mijn zusje Anna Gretha. Toen ik daar rondliep kreeg ik al heel snel het gevoel dat dit een bijzonder plek voor mij zou worden. Ondanks het verdriet, wat nog zo vers was, kon ik echt genieten van deze mooie inspirerende dag. Ik ging met een blij opgeladen gevoel weer naar huis. Een paar maanden later, toen ik mijn eerste ontwerp klaar had, wist ik dat de Paper Passion oktober 2017, precies 1 jaar na het overlijden van Anna Gretha, de plek zou zijn waar ik de Stempelset “Knuffels” van Anna Gretha design, uit zou brengen.

Hoe heb je PaperPassion ervaren? Wat wil je de bezoeker deze editie graag laten zien?

Deze dagen heb ik als heel bijzonder ervaren. Ik heb zoveel lieve mensen ontmoet en zoveel mensen geraakt met mijn verhaal. De boodschap van Anna Gretha. Het doorgeven van haar Knuffels, want iedereen heeft wel eens een knuffel nodig! Wat heb ik tijdens deze 3 beursdagen veel “Knuffels” mogen verspreiden. Een wens van Anna Gretha die in vervulling is gegaan! Niet alleen op de beurs, maar ook bij thuiskomst ontving ik lieve emails van bezoekers die de Knuffel stempel hadden gekocht. Voor mij is de Paprer Passion een speciale plek geworden waar ik elk jaar weer naar uit zal zien om weer iets moois te mogen delen.

Kan de bezoeker ook een make&take / workshop / demo volgen?

Dit jaar kunnen de bezoekers ook een leuke Make & Take volgen met de producten van Anna Gretha design. Is creativiteit ook jouw favoriete kleur en houd je van vieze vingers? Kom dan bij Minke’s Knutsel-tijd voor een spetterende make & take!

Heb je een speciale beursaanbieding?

Er zullen verschillende leuke beursaanbiedingen bij Minke’s Knutsel-tijd te vinden zijn. Ook in combinatie met de nieuwe producten die tijdens de Paper Passion 2018 zullen uitkomen!

Heb je iets leuks voor onze bezoekers? Zoals gratis download, tip of tutorial?

Voor nog meer inspiratie, tips, tutorials en maandelijkse Challenges van de producten van Anna Gretha design, kunnen beurs bezoekers de Inspiratieblog van Anna Gretha design volgen! Deelnemers van de maandelijkse Challenges maken kans om een shop tegoed t.w.v €7,50 in Minke’s Knutsel-winkel te winnen!

Wie bewonder jij in het vak?

Mijn (ex) Canandese Stampin’Up collega Jackie Bultje van The Pampered Stamper. Zij is mijn grote voorbeeld en deels mijn inspiratiebron in het presentern van een boodschap! Hoe belangrijk kan een creatieve hobby zijn voor een mens. Het gaat er niet om wat je maakt, maar om wat je doet. Dat maakt je een blij mens!