By Kris

Standnummer 029
Tags

By Kris

 Make your own kind of beautiful

Ik ben Kris en sinds de start van By Kris in 2010 heb ik veel mensen gestimuleerd om creatief aan de slag te gaan. Dat doe ik onder andere door de verkoop van allerlei creatieve producten in mijn webwinkel bykris.nl, het geven van workshops, het uitgeven van creatieve producten en magazines, het leiden van creatieve weekenden en het organiseren van landelijke creatieve projecten.

Round Robin

 In 2011 zette ik het Round Robin project op. Een Round Robin boekje is een rondreizend creatief project waarin alle groepsleden starten met een eigen boekje. De boekjes reizen daarna rond in de groep en iedere deelnemer vult de boekjes met een afgesproken aantal bladzijde vol creatieve kunsten. Na een aantal maanden komt het boekje weer terug bij de oorspronkelijke eigenaar, maar nu barstensvol bijdragen van de andere deelnemers, speciaal voor elkaar gemaakt. www.roundrobin.nl. In de afgelopen jaren hebben honderden groepen aan dit project meegedaan en het gaat nog steeds door. Bijzonder!

Let Sketch Started

Omdat ik het zo leuk vond om de kunstige bijdragen van de deelnemers van het Round Robin project online te zien leek het me geweldig om de boekjes aan een groter publiek te laten zien. Ik miste alleen een podium om het te organiseren. Ik deelde mijn droom met de Beurspraktijk, de organisatie achter de PaperPassion beurs en zij waren direct enthousiast en zo kreeg ik mijn podium.

Oktober 2017 gaven we het startsein voor het Let Sketch Started project. Het motto werd ‘Knip, plak, kleur, schets, verf en…bewonder’. 152 deelnemers kozen een thema, kregen een schetsboekje en gingen enthousiast van start. Iedereen op z’n eigen manier. Over the top met een explosie aan kleur, bijzondere patronen, gezellige collages, gedichten, tekeningen, prachtige handlettering etc. We lieten ze zien op de PaperPassion beurs in 2018 en daardoor werden zoveel deelnemers enthousiast van, dat LSS 2 in een mum van tijd vol zat. Dit jaar kun je de boekjes van LSS2 bewonderen en je opgeven voor LSS 3. Ik heb het stokje overgedragen aan Ilse Kleijer van Ikmetliefde.

We stellen onze stand zo samen dat je lekker kan zitten en bladeren, je vragen kan stellen, materialen kan uittesten en je dan meteen kan opgeven voor de derde editie!