Joke Hardenbol

Standnummer Tafel 4

Joke Hardenbol

Joke is beeldend kunstenaar werkend met textiel en/of papier. Het werk van Joke is heel divers en varieert van objecten aan de muur, sieraden, schalen en objecten van papier-maché. Zij werkt veel met ongebruikelijke materialen zoals Tyvek en Fabric Paper. Zo ook het gelli printen, afdrukken maken op een gelatineplaat, is nog zo’n bijzondere vorm van materiaal gebruik. In combinatie met textiel en papier leidt dit tot verrassende objecten, die een breed publiek verdienen.

Ze is gespecialiseerd in kunstenaarsboeken, handgemaakte boeken in allerlei vormen. Binnen die specialisatie maakt zij vooral Junk Journals van papier en stof. Journals van restjes stof én oud papier, zoals tijdschriften, kringloopboeken, zakjes van de bakker, suikerzakjes en dergelijke. In al die vakjes en enveloppen zitten dan weer mooie handgemaakte verrassingen, zodat het boeken worden waar je heel lang en met veel plezier in kunt bladeren.

Op de PaperPassion vertelt ze jullie graag over haar passie en geeft ze drie verschillende workshops. Inschrijven kan via de activiteitenpagina..