Sterk met Letters

Standnummer 022
Tags

Typemachines, ik word er zo blij van. Jarenlang heb ik alleen op computers gewerkt en geschreven, tot vorig jaar. Ik liep een vintage, baby-blauwe Remington tegen het lijf en was op slag verliefd.

Het ritmische tikkende geluid en een klein belletje, het is zo rustgevend. Geen mail, geen bliepjes, geen stoorzenders. Als ik typ, bestaan alleen de typemachine en ik.

Typen op locatie geeft een unieke energie. De tekst moet in 1x goed zijn, er is geen back space toets. Mensen schuiven bij mij aan om een tekst of gedichtje op maat te laten schrijven. Het is zo bijzonder om dat vertrouwen te krijgen. De energie die dan ontstaat is zo mooi en krachtig. Groter geluk bestaat er niet.

Sinds vorig jaar ga ik soms met de typemachine naar de Speelgoedbank in Waalwijk. Daar doe ik vrijwilligerswerk. Deze kinderen leven op of onder de armoedegrens en mogen speelgoed uitkiezen. Wanneer ik er ben mogen ze bij mij typen.

Daar ontdekte ik dat kinderen graag typen. Zeker dyslectische kinderen doen het erg goed op een oude typemachine. Het werkt anders dan ze gewend zijn, het vraagt wat anders van je brein en dat past deze groep kinderen wel. Ze genieten ervan. De kleurtjes, de materialen, het feit dat je stukje tekst meteen uitgeprint wordt. Het idee ontstond al snel om workshops te geven voor kinderen.

Spontaan kwamen er verzoeken binnen om ook workshops voor volwassenen te geven. Veel mensen hebben hetzelfde gevoel bij een oude typemachine, ze zien een machine met een ziel.  Creatief werken is op een typemachine ook veel leuker. Er zijn zoveel creatieve toepassingen.

Inmiddels bestaat mijn bedrijfje ruim een half jaar. Sindsdien doe ik zoveel leuke dingen. Ik sta soms op een zondagsmarkt, geef workshops, werk op locatie en schrijf gedichtjes op verzoek.

In oktober sta ik met mijn typemachines op de Paper Passion, voor het eerst. Ik heb er zoveel zin in. Mensen coachen met schrijven op deze bijzondere beurs, wat ben ik een geluksvogel.

Kom gezellig bij mij een workshop volgen en ontdek jouw creatieve schrijf – en ontwerptalent.

Liefs, Astrid