Boekselen Loes Vork

Loes Vork

Boekselen Loes Vork

Loes Vork

Workshop: Boekselen met je hart

Boekselen is creatief werken in en met een ‘uitgelezen’ boek. Je geeft een afgedankt boek een tweede leven als je persoonlijke creatieve speeltuin. Boekselen is heel toegankelijk: je hebt er geen speciale materialen voor nodig en je hoeft niet te kunnen tekenen. Het enige dat je nodig hebt is een oud boek en wat schrijf- en tekenspullen. Boekselen brengt ontspanning en zelfreflectie en is bijzonder goed te combineren met andere technieken zoals art journaling, kaarten maken, ATC’s maken en mixed media.

In deze workshop maken we drie boeksels in het thema ‘Hart’. En je krijg nog wat extra boekselinspiratie mee naar huis. Je werkt in een boek dat je zelf meeneemt, of op losse boekpagina’s als je geen boek bij je hebt. Een gewone roman is prima! De overige materialen worden verzorgd.

 

 

 

 

 

 


Docent: Loes Vork


Over @Boekselen Loes Vork

Loes Vork (1969) is neerlandica, marketing adviseur en trainer en auteur van het boek ‘Uitgelezen’. Sinds 2010 geeft ze creatieve workshops in Boekselen en Found poetry, zowel online als in haar huiskamer in Gouda of op locatie. Loes bedacht het woord Boekselen zelf, wat een combinatie is van de woorden ‘boek’ en ‘spelen’.

“Ik ben altijd al gek geweest op boeken, lezen en schrijven. Natuurlijk heb ik als kind geleerd dat je niet mag schrijven in je boeken. Maar toen ik ATC’s ging maken (dat zijn artistieke kaartjes die geruild worden) en prachtige kaartjes ontving waarin boekpagina’s waren verwerkt, sloeg mijn creativiteit op hol. Ik ging zelf werken in een oud boek en combineerde losse woorden op de pagina’s tot nieuwe zinnen die mijn verhaal bleken te vertellen. Daarbij speelt het toeval niet zelden een mooie rol en ik raakte verslaafd aan de verrassende vondsten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik bedenk steeds weer nieuwe toepassingen en het einde daarvan is nog lang niet in zicht!”

“Corona heeft me gedwongen om nieuwe wegen in te slaan en creatief te zijn met mijn aanbod. Ik geef nu ook online workshops en lezingen, waar veel belangstelling voor is. Mensen voor wie Gouda normaal gesproken te ver weg is, kunnen op deze manier ook heel gemakkelijk kennis maken met het boekselen. Ik bedenk ook steeds nieuwe workshops in thema, zodat het leuk blijft om terug te komen. De online workshops zijn wat mij betreft een blijvertje. Maar ik houd ook erg van de persoonlijke aandacht en de diepgang die het boekselen kan krijgen tijdens een live workshop aan één of enkele personen. Daarom heb ik superveel zin in dit Verwennement. Kleine groepen met ‘echte mensen’ in een inspirerende en veilige omgeving, dat lijkt me heerlijk, ik verheug me erop!”