Paper Den (2)

Andy Warhol's 'blotted line' techniek

Paper Den (2)

Andy Warhol's 'blotted line' techniek
facebook-icon

Workshop Andy Warhol’s ‘blotted line’ techniek

In deze workshop van 1 uur leer je een verrassend makkelijke techniek om een tekening te maken. Deze techniek werd vaak door Andy Warhol gebruikt in de jaren ’50 in zijn commerciële werk. Het is een combinatie van tekenen, schilderen en een druktechniek, waardoor je snel een mooi resultaat krijgt. We werken met Oost-Indische inkt en een kroontjespen in combinatie met aquarelverf. Door het drukproces komen er onregelmatigheden in de zwarte inktlijnen, vandaar de naam ‘blotted line’. Er zijn 10 plekken per workshop beschikbaar.


Dag: alle dagen


Tijd: van 12.30 – 13.30 uur, van 14.00 – 15.00 uur en van 15.30 – 16.30 uur


Tijdsduur: 1 uur


Docent: Karen te Brake-Baldock


Is vooraf inschrijven noodzakelijk?: is niet noodzakelijk maar als je zeker wilt zijn van deelname wel verstandig. Dit kan middels de button.


Kosten: € 15,–


Wat krijg je voor het inschrijfgeld: Je leert hoe je met een tekening met Oost Indische inkt met de ‘blotted line’ techniek van Andy Warhol. Je krijgt een workshop hand-out mee en een leuke goodie. Aan het einde van de workshop heb je een eigen gemaakte tekening af.


Moet je zelf nog iets meenemen: Nee, alle materialen zijn aanwezig.


Is er basiskennis nodig: Nee, iedereen kan meedoen


Standnummer: 020a


Inschrijven: niet noodzakelijk maar wel verstandig om zeker te zijn van een plaats (gebruik hiervoor onderstaande button).

Schrijf je in