#Vriendinnenvrijdag

9
okt


Monique / De Foamtastische Huiskamer

Doe eens iets anders en kies voor een leuke, ontspannende en creatieve activiteit. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat ieder mens creatief is, de kunst is dit te (her) ontdekken.

 

Stel je even voor met naam en bedrijfsnaam.

Mijn naam is Monique Blokpoel van De Foamtastische Huiskamer.

Hoe ben je in het vak gerold?

Eigenlijk door een samenloop van omstandigheden. De wens om een eigen winkel met pennen en papier te hebben heb ik altijd gehad. Alleen nu nog een beetje meer…

Wat is je specialisme?

Multifunctioneel gebruik van materialen en natuurlijk foam in de breedste zin van het word.

Je hebt een fysieke winkel.
Waarom moeten mensen afreizen naar je winkel?

Onze winkel geeft jouw creativiteit een powerboost. Niet alleen hebben we ruim 16000 artikelen, ook staat de winkel vol met voorbeelden en zijn wij in ons team een kei in het combineren van materialen. Geen uitdaging is ons te gek of we verzinnen een leuke creatieve oplossing. In onze winkel voelen heel veel doelgroepen zich thuis, de scrappers, de (kunst)schilders, de tekenaars, de kaartenmakers, de cosplayer, de handletteraars en natuurlijk iedereen met creatief bloed.

Je hebt een webwinkel.
Wat is het unieke aan je webwinkel?

Onze webwinkel ademt de sfeer van de winkel. Ze zijn ook 1 op 1 gekoppeld. De prijzen en voorraad zijn gelijk en ook de service. Wij proberen jouw pakket met liefde en zorg te verwerken, net zoals we onze klanten in de winkel behandelen.

Je doet voor het eerst mee aan PaperPassion.
Waarom heb je gekozen voor deelname aan PaperPassion?

In het woord PaperPassion zitten 2 belangrijke onderdelen. Allereerst Passion. Dat is iets wat door onze aderen stroomt. De passie voor ons vak en het zoeken naar creatieve oplossingen. Ten tweede het woord papier. Dat hebben we in onze winkel in heel veel verschillende wijzen. Van tekenpapier tot scrappapier en van linnenkarton tot leerpapier. Wij laten je graag zien hoe wij aan de slag gaan met passie en papier.

Wat wil je de bezoeker graag laten zien?

Wij willen de bezoeker uitdagen om buiten de kaders te denken om even iets anders te proberen en vooral te laten zien dat je met liefde voor je materiaal een geweldig project kan maken. Dat juist het mixen van materialen uit bijzondere hoeken jouw project kan verfraaien en iets heel bijzonders kan geven. Probeer het eens… je zult jezelf verbazen.

Wat doe je thuis graag als je niet aan het ‘werk’ bent?

Als ik echt niet wil werken moet ik zorgen dat ik lekker in de tuin bezig ben dan vervagen mijn gedachten. Of heerlijk fietsen. Een goed boek wil ook nog wel eens helpen en anders ga ik toch weer aan de slag. Want als je doet wat je leuk vind dan werk je nooit en dat is cliché maar wel waar.

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?

Als ik de kans krijg is de achterbak gevuld met dingen die ik allemaal nog wil doen. En dat staat dan al snel in het tekenen van de winkel. Dus ik probeer het te beperken tot een Art Journal. En voor de vakantie maak ik een album dan kan ik daar na de vakantie alle foto’s in verwerken.

Heb je in je privésfeer iemand met wie je je passie voor creativiteit deelt?

Ja ik heb een lieve groep designteam leden die veel mooie dingen maken en echt meer zijn dan collega’s.

Wat onderneem of bezoek je samen met die persoon?

We bedenken samen nieuwe workshops, maken mooie voorbeelden en ondernemen ook leuke activiteiten.

Waarom zou de bezoeker speciaal naar jouw stand moeten gaan op PaperPassion?

Ik denk dat wij op een andere manier naar papierhobbies kijken en ik hoop dat wij als team jullie daarmee kunnen verrassen….

Kan de bezoeker ook een make&take / workshop / demo volgen?

Wij zullen de hele beurs door verschillende producten demonstreren. Wat…. dat blijft nog even geheim…

Heb je een speciale beursaanbieding?

Natuurlijk zorgen we voor leuke aanbiedingen maar daarvoor moet je zeker even bij ons komen kijken….

Wie bewonder jij in het vak?

Oh eigenlijk heel veel mensen…. want of het nu designers zijn, professionele demonstratrices of iemand dit het zo maar doet of een kindje met haar eerste tekening…. het is altijd prachtig als het met passie is gemaakt. Mijn persoonlijk voorkeur ligt wel een beetje bij vintage en dan zeker steampunk… dus denk aan een Andy Skimmer, maar ook de designers van AALL & Create en 13@rts, maar ook ander stijlen vind ik mooi…

Wie volg jij op Social Media? Top 5?

Andy Skinner, Aida domisiewicz, mariola formela, Autor de Mwaa & Olga Heldwein zijn op dit moment wel mijn favorieten.

Wat wil je nog meer aan de bezoeker kwijt?

Laat je niet tegen houden om ergens aan te beginnen. Iedereen is creatief en wij helpen je om het te (her)ontdekken. Doe het met passie, combineer er op los en wordt lekker foamtastisch….