Anna v/d Boogaard – By_crea_anna

“Zodra ik ook maar 1 uurtje vrij heb ben ik achter mijn bureau te vinden om te journallen, tekenen, handletteren of art-journallen”

Stel je even voor:
Ik ben Anna, 20 jaar en in het dagelijks leven doe ik de opleiding onderwijsassistent en werk ik op de BSO en als fietsbezorger. Zodra ik ook maar 1 uurtje vrij heb ben ik achter mijn bureau te vinden om te journallen, tekenen, handletteren of art-journallen

Bedrijfsnaam / bekend als:
By_crea_anna

Wat voor werk doe je?
Bullet-journallen, tekenen, handletteren

Wat is je specialisme?
Bullet-journallen

Hoe is je hobby begonnen?
Ik teken en maak al lijstjes sinds de brugklas. In 2018 kocht ik (voor in 2019) een bullet-journal. Dat begon met puur agenda’s en lijstjes maken en is steeds verder uitgebouwd naar mijn style van nu.

Wat vindt je het mooiste aan papier?
De structuur en geur

Op welke creatie ben je het meest trots?
Mijn omslag van mei dit jaar

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?
Ja! Ik sleep altijd van alles mee

Heb je in je privésfeer iemand met wie je je passie voor creativiteit deelt?
Mijn moeder en beste vriendin

Wat onderneem of bezoek je verder nog samen met die persoon?
Samen knutseldates, naar beurzen, shoppen

Wie volg jij op Social Media? Top 5?

Heb je PaperPassion al eens bezocht? Zo ja, wanneer?
Nee nog niet


“Ik deed mee aan ‘let’ sketch started’ in 2018. Ik zag dit project op PaperPassion en sindsdien ben ik niet meer gestopt met tekenen”

Stel je even voor:
Ik ben Nele, 45 jaar. Ik ben getrouwd met Tim en mama van Seppe en Lotte, 18 en 16 jaar. Ik sta creatief in het leven, geniet van kleine dingen en verwerk deze in allerlei creaties. Ik hou van haken, borduren, mijn moestuin, lezen en natuurlijk alles wat met papier te maken heeft. En al deze passies vloeien in elkaar over.

Wat voor werk doe je?
Ik ben arbeidsongeschikt wegens cvs. Na een lange zoektocht merk ik dat creatief bezig zijn in mijn eigen tijd tijd en op mijn eigen tempo, zorgt voor meer energie en ontspanning. Ik haak als vrijwilligster voor kindjes in het ziekenhuis en ga volgend jaar een cursus ‘artjournal’ geven.

Wat is je specialisme?
Op papiergebied ben ik het meeste bezig met dagboektekenen en het bijhouden van allerlei journaals

Hoe is je hobby begonnen?
Ik deed mee aan ‘let’sketch started’ in 2018. Ik zag dit project op paperpassion en sindsdien ben ik niet meer gestopt met tekenen

Wat vind je het mooiste aan papier?
Je kan er zoveel kanten mee uit: tekenen, schilderen, dagboeken en reisjournals maken, werken met mooie motiefjes, stickers, …

Op welke creatie ben je het meest trots?
De cursus artjournal die ik volgend jaar als vrijwilligster ga geven volgend school jaar

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?
Ja, inkomticketjes, bonnetjes, postkaarten, tekeningen, alles komt in mijn reisjournal. Na de vakantie kan ik alles herbeleven via dit dagboek.

Heb je in je privésfeer iemand met wie je je passie voor creativiteit deelt?
Ook mijn 16 jarige dochter is heel creatief. Ik heb twee verschillende vriendinnengroepen waar we geregeld mee afspreken om te kletsen en te knutselen

Wat onderneem of bezoek je verder nog samen met die persoon?
Paperpassion, andere creabeurzen, vintagewinkel op zoek naar leuke dingen

Wie volg jij op Social Media? Top 5?

Heb je PaperPassion al eens bezocht? Zo ja, wanneer?
2018 en 2019

Met wie heb je PaperPassion samen bezocht?
Met vriendinnen en dochter

Waarom heb je voor PaperPassion gekozen?
Het thema papier, het deelnemen aan korte workshops, zeer mooie goodiebag, goede inkoopprijs, goed bereikbaar vanuit België met de bus

Hoe heb je PaperPassion ervaren?
Hele gezellige sfeer, zoveel nieuwe ideetjes opgedaan, hele mooie verkoopsstanden

Heb je tijdens PaperPassion ook make&takes / workshop / demo gevolgd?
Ik heb plantjes uit papier gemaakt, nog veel nadien ook thuis gedaan

Was je blij met het resultaat?
Ja

Waarom zouden mensen naar PaperPassion moeten komen?
Alles wat je met papier kan doen, komt hier aan bod. Je doet nieuwe ideeën op. Het is heel fijn om met zoveel mensen samen te zijn die dezelfde passie delen.

“Wil jij ook graag jezelf voorstellen en vriendin van PaperPassion worden? Geef je snel op en laat je zien aan alle andere papierlovers!”               

Wil jij ook graag vriendin worden?
Vul de vragenlijst in en jouw verhaal komt in aanmerking om als #vriendinnenvrijdag op onze website geplaatst te worden en op onze facebook en instagram pagina te verschijnen.

>Vul de vragenlijst in

“Mijn vader zei: “Ik heb echt iets gaafs gezien!” Dat was dus scrappen. Ik ben op zoek gegaan naar boekjes en wat spulletjes en nu 14 jaar later ben ik hem nog steeds dankbaar voor deze gave hobby!”

Stel je even voor met naam.
Hoi hoi, ik ben Peggy Vlaswinkel en mijn pagina heet Peg´s scrapbookiezz. Binnenkort open ik mijn etsy shop met dezelfde naam. Sinds 3 jaar woon ik samen met mijn vriend Marco. We wonen in Deventer samen met mijn kinderen Sandy en Dany

Wat voor werk doe je?
Ik werk in het Deventer ziekenhuis

Wat is je specialisme?
Scrapbooking, maar ik vind versiering maken ook erg leuk.

Hoe is je hobby begonnen?
Toen ik zwanger was zei mijn vader: “Peg, ik heb echt iets gaafs gezien!” Dat was dus scrappen. Ik ben toen op zoek gegaan naar boekjes en wat spulletjes en nu 14 jaar later ben ik hem nog steeds dankbaar voor deze gave hobby!

Wat vind je het mooiste aan papier?
Je kunt er zoveel kanten mee op. en met elke lijn maak je weer een ander persoonlijk album of iets.

Op welke creatie ben je het meest trots?
Niet zozeer een waar ik trots op ben maar ik heb een album mogen maken voor een moeder waarvan het kindje overleden is. Het gaf me een super fijn gevoel dat ik dat voor haar kon doen, zodat niet de laatste fotootjes ergens in een kast bleven liggen.

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?
Ik heb jaren samen met mijn ouders op een camping gestaan en ja.. elke zomer sleepten we alles mee daarheen, samen met mijn moeder heb ik heel wat afgeknutseld!

Heb je in je privésfeer iemand met wie je je passie voor creativiteit deelt?
Samen met mijn moeder en 2 vriendinnen spreken we vaak een avondje af bij elkaar om te knutselen en vooral ook om te kletsen hihi. Daarnaast heb ik door het hele land ook een groepje leuke dames waarmee ik graag knutsel.

Wie bewonder jij in het vak?
Ik bewonder meerdere mensen in het vak. ik vind het leuk om ieder op zijn eigen manier bezig te zien!

Wie volg je op social media?

Wat onderneem of bezoek je samen met die persoon?
We gaan naar beurzen maar we gaan ook eens in de zoveel tijd een scrapweekend weg.

Heb je PaperPassion al eens bezocht? Zo ja, wanneer?
Ja, dat heb ik 2 jaar geleden. Samen met mijn moeder en vriendin hebben we er een leuk dagje uit van gemaakt. Na jaren hadden we de andere beurzen wel gezien en leek PaperPassion ons ook wel eens leuk!

Hoe heb je PaperPassion ervaren?
Ik vond het een leuke gezellige beurs, niet te groot, maar voor ieder wat wils.

Heb je tijdens PaperPassion ook make&takes/workshop/demo gevolgd?
Nee, dat hebben wij toen helaas niet gedaan.

“Ik ben een lange cursus mixed media gaan volgen. Er ging een wereld voor me open, wat gaaf vond ik dat zeg!” 

Stel je even voor:
Mijn naam is Reanne van Haren. Ik ben een Alkmaarse die alweer enige tijd geleden voor de liefde naar Helmond is verhuisd. Inmiddels ben ik 15 jaar samen met Diederik, waarvan 11 jaar getrouwd, en hebben we samen twee geweldige kinderen; Mila van 10 jaar en Quinn is bijna 8 jaar.

Wat voor werk doe je?
Op mijn werk heb ik net mijn eerste jubileum gehad, wat gaat de tijd toch snel! Sinds 12,5 jaar werk ik  met veel plezier als Management Assistent bij Holland Casino, de laatste jaren in de vestiging Venlo.

Wat is je specialisme?
(Pocket page) Scrapbooking en mixed media

Hoe is je hobby begonnen?
Als kind was ik heel creatief, ik heb zelfs de LDS gedaan omdat ze daar reclametekenen en etaleren gaven – daar heb ik dan ook mijn diploma’s voor. Het leven dendert door en in dat drukke proces was ik nooit meer creatief bezig. Tot ik twee jaar terug tegen een burn-out aan zat. Ik volgde (succesvol) een HSP coachingstraject en daar hoorde ook loslaten van perfectionisme bij. Lastig, maar ook leuk want dat deden we middels allerlei creatieve processen! Dat triggerde iets. Na de coaching ben ik een lange cursus mixed media gaan volgen. Er ging een wereld voor me open, wat gaaf vond ik dat zeg!

Wat vind je het mooiste aan papier?
Vorig jaar mei was ik klaar met de cursus en sindsdien ben ik volop bezig met alles wat ik leuk vind; scrappen, snailmail, art journalling… nou ja, alles waar ik mijn mixed media kennis in kan gebruiken en dat is heerlijk veel. Papier is geduldig en supergoed te manipuleren, geweldig.

     

Wie bewonder jij in het vak?
Ik volg Ilse Kleijer op Social Media, evenals artiesten als Susanne Rose, Maremi SmallArt, Shawn Petite en Nika in Wonderland. In de nabije toekomst zal ik zelf ook starten met een blog en uiteindelijk ook een YouTube kanaal, voor nu blijf ik nog even oefenen.
Je kunt me wel vinden op Instagram: reanna_art_girl. Ik zou het leuk vinden als je me volgt, neem vooral een kijkje. Wat een heerlijke hobby hebben we toch!

Heb je PaperPassion al eens bezocht? Zo ja, wanneer?
Als nieuweling in de hobbywereld heb ik vorig jaar voor het eerst de PaperPassion bezocht met 3 (knutsel)vriendinnen. We maakten er echt een dagje uit van, waren als een van de eersten binnen en werden er aan het eind vakkundig uitgeveegd. Wat een leuke dag hebben we gehad! Plaats bij de make en takes was er steeds niet, maar we hebben overal goed onze ogen de kost gegeven en vooral veel geshopt. Met een van de vriendinnen heb ik die dag een workshop bij Charlene van der Vorst gevolgd, we hebben een insert boekje gemaakt en genoten.

Hoe heb je PaperPassion ervaren?
Ik vind ik het vooral een gezellige beurs, veel te koop, en veel verschillende papier hobby’s bij elkaar. Ook fijn dat er veel workshops en make en takes zijn. Tijd te kort op zo’n dagje beurs! Dit jaar gaan we weer naar de PaperPassion! Extra leuk dit keer is dat ik mee heb gedaan aan Let Sketch Started, mijn boekje ligt derhalve ter inzage in de stand van byKris (met nog circa 150 boekjes, dus het zal even zoeken zijn ;-). Volgend jaar doe ik absoluut weer mee! LSS3 wordt komend jaar begeleid door Ilse Kleijer, iemand wiens werk ik bewonder.

“In privésfeer neem ik ze wel mee in mijn passie door te delen wat ik maak en ik merk wel dat er meerdere om mij heen ook enthousiast raken.”

Stel je even voor.
Mijn naam is Helma van Beek – Huls. En ik ben nu bijna 12 jaar getrouwd met Ard en dankbaar voor mijn twee kinderen Lieke en Lars van 7 en 5 jaar oud.

Wat voor werk doe je?
Al een aantal jaar ben ik werkzaam bij een verzekeringskantoor (Z&P advies) in Nijkerkerveen. Hier werk ik parttime. Begin dit jaar heb ik daar de functie adviseur schadeverzekering Particulier. Een drukke baan maar wel erg leuk werk. Voorheen was ik altijd secretaresse / administratief medewerkster.

Wat is je specialisme?
Mijn specialisme…ik mag wel graag regelen en organiseren en uiteraard creatief zijn. Daarnaast ben ik een perfectionist en dat is niet altijd makkelijk 😉.

Hoe is je hobby begonnen?
Mijn hobby voor mooie creaties maken/handletteren is begonnen (stiekem heb ik even terug gezocht) in september 2014. In die periode ben ik in contact gekomen met Karin Joan en haar site. In de loop der jaren heeft zij mij steeds enthousiaster gemaakt met haar (online) workshops en ideeën.

Wat vindt je het mooiste aan papier?
Met papier kun je zoveel eigen creativiteit creëren.

Op welke creatie ben je het meest trots?
Op mijn instagram account zie je veel van mijn creaties. En ze zijn allemaal met veel plezier en passie gemaakt. Maar dit zijn er wel een paar waar ik trots op ben.

            

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?
Mijn voornemen was zeker om creatief te zijn tijdens de vakantie, maar ik had zo’n mooi boek mee…dat ik dacht.. thuis na mijn vakantie ga ik weer handletteren en creatief bezig zijn. Nu echt tijd voor iets anders! En dat beviel ook heel goed. Genieten met eigen gezin. Op deze manier was het ook relax.

Heb je in je privésfeer iemand met wie je je passie voor creativiteit deelt?
In privésfeer neem ik ze wel mee in mijn passie door te delen wat ik maak en ik merk wel dat er meerdere om mij heen ook enthousiast raken. En op de basisschool van de kinderen probeer ik tijdens de handvaardigheidslessen mijn creativiteit ook te delen. Sommige vriendinnen in privésfeer zijn ook weer creatief op andere vlakken (denk aan haken/breien/schilderen e.d.). Maar echt een avondje iets plannen met iemand uit de privé sfeer en dan creatief zijn, nee dat blijft een beetje achterwege. Zou trouwens wel heel leuk zijn. Daarom wie weet in de toekomst gezellige workshop avondjes.

Wat onderneem of bezoek je verder nog samen met die persoon?
Vorig jaar voor het eerst met een vriendin naar Creative Life geweest. Dat was erg leuk en gezellig. En met mijn dochter van 7 ben ik al een keer naar het Megaworkshopevent geweest en naar de Creabeurs in Hardenberg. Een geslaagd moeder-dochter momentje. Wie weet volgen er nog meer en kunnen we PaperPassion dan bezoeken.

Wie bewonder jij in het vak?
Zovelen zijn goed in hun vak en maken prachtige dingen! Maar als ik kijk hoe het is begonnen dan bewonder ik nog steeds Karin Joan..

Wie volg jij op Social Media? Top 5?

Maar ook Studio RosanneMetPenseel / Allthingelysian en nog veel meer accounts/personen die mooie dingen maken! Lastige vraag eigenlijk zeg want er zijn er zoveel die in de top 5 horen.

Heb je PaperPassion al eens bezocht? Zo ja, wanneer?
Nog niet bezocht omdat de afstand behoorlijk groot is. Maar het kriebelt enorm om er heen te gaan. Ik volg jullie wel op Instagram.

“Het voelt heerlijk, het ruikt heerlijk en je kan er zoveel dingen mee doen… Ik hou van papier.”

Stel je even voor.
Ik heet Edith van Dijkman, maar de meesten kennen me als Edith Pimpel (van Pimpelicious). Ik ben getrouwd met Leen en samen hebben we een zoon; Duuk (11).

Wat voor werk doe je?
Ik ben hoofd van een clinical trial unit van de afdeling hematologie in het AMC in Amsterdam.

Wat is je specialisme?
Scrapbooking, planners, mini-albums, watercolor en mixed media

Hoe is je hobby begonnen?
Nou, ik ben nog niet zo lang bezig. Ik denk 3-4 jaar nu. Maar altijd al creatief geweest.

Wat vindt je het mooiste aan papier?
Het voelt heerlijk, het ruikt heerlijk en je kan er zoveel dingen mee doen… Ik hou van papier.

Op welke creatie ben je het meest trots?
Eigenlijk ben ik overal wel trots op. De ene vind ik iets mooier dan de andere, maar alles wat we maken, moeten we trots op zijn, toch?

   

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?
Ja, echt wel. Ik neem altijd 1 (toch wel grote) tas mee met freubelspul. Ik kan ECHT niet zonder.

Heb je in je privésfeer iemand met wie je je passie voor creativiteit deelt?
Nou en of. Femke Kokke is mijn supervriendin en naast het doen van vriendinnendingen, zijn we ook graag creatief. Maar ook met Ilse Kleijer, Charlene van der Vorst, Gaby (Loved by Gaby), Juliette, Erica, Jessica, Melanie, Martine, etc. etc.

Wat onderneem of bezoek je verder nog samen met die persoon?
Croppen, creatief samen zijn, scrapweekenden, bezoeken van beurzen en nog veel meer.

Wie bewonder jij in het vak?
Oh moeilijk, ik vind zoveel mooi. Maar ik ben echt fan van Femke Kokke, Charlene van der Vorst, Ilse Kleijer en Celma Scrap.

Wie volg jij op Social Media? Top 5?

Heb je PaperPassion al eens bezocht? Zo ja, wanneer?
Nou en of. Vanaf de eerste keer was ik erbij en alle edities was ik er alle dagen.

Met wie heb je PaperPassion bezocht?
Ik ga er meestal alleen, maar ontmoet altijd veel creatieve vriendinnen. Afgelopen jaar heb ik – samen met Charlene van der Vorst en Femke Kokke – make & takes gedaan. Dat was superleuk. Dit jaar ben ik er natuurlijk ook weer bij. Dit keer help ik Femke Kokke die dit jaar voor het eerst een eigen stand heeft.

Waarom heb je voor PaperPassion gekozen?
Sja… Papier hè!

Hoe heb je PaperPassion ervaren?
Het is een supergezellige beurs. Niet al te groot, maar groot genoeg om er drie dagen te verblijven. Het programma is erg afwisselend en er worden altijd superleuke workshops en Make&Takes georganiseerd. Daar doe ik graag aan mee.

Heb je tijdens PaperPassion ook make&takes/workshop/demo gevolgd? Hoe heb je dat ervaren?
Ja ik heb al diverse workshops en make en takes gevolgd.I k doe ieder jaar workshops en ik vind het geweldig. Echt een toevoeging van de beurs. Voor een relatief klein bedrag een superworkshop… en ook nog eens van erg leuke en inspirerende mensen…

Was je blij met het resultaat?
Ja, superleuk. Daarom blijf ik het ook doen!

“Het mooiste aan papier vind ik de printjes, de kleuren combinaties, en dat je er zoveel eigenlijk mee kan doen”

Stel je even voor met naam.
Ik ben Esmeralda van den Berg.  Ik ben single, en een trotse moeder van 2 kinderen.

Wat voor werk doe je?
Ik werk op de bloemenveiling , daar ik doe inpakken en ompakken van bloemen die voor heel Europa bestemd zijn. .

Wat is je specialisme?
Ik geniet overal van!

Hoe is je hobby begonnen?
In 2005 is mijn hobby Scrappen begonnen, , maar hoe ik deze hobby heb ontdekt weet ik niet meer.

Wat vindt je het mooiste aan papier?
Het mooiste aan papier vind ik de printjes, de kleurencombinaties, en dat je er zoveel eigenlijk mee kan doen.

Op welke creatie ben je het meest trots?
Vind ik lastig, omdat ik al mijn creaties wel iets hebben waarvan ik denk, ja gaaf en die heb ik gemaakt.

       

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?
Ja, zeer zeker!

Heb je in je privésfeer iemand met wie je je passie voor creativiteit deelt?
Ik deel mij passie met mijn vriendin.

Wat onderneem of bezoek je verder nog samen met die persoon?
We gaan samen weleens naar een scrapwinkel en in het verleden deden we vaak een workshop. Tegenwoordig zijn de workshops online.

Wie bewonder jij in het vak?
Femke kokke en Iggydodie

Wie volg jij op Social Media? Top 5?

Heb je PaperPassion al eens bezocht? Zo ja, wanneer?
Nee nog niet, maar dit jaar wil ik op zeker gaan. Ik ga omdat Feme Kokke deelneemt aan PaperPassion.

Heb je tijdens PaperPassion ook make&takes/workshop/demo gevolgd? Hoe heb je dat ervaren?
Nee dat heb ik nog niet gedaan omdat dit de eerste keer wordt dat ik PaperPassion ga bezoeken, maar dat ga ik zeker doen.

“Ik kan echt blij worden van een mooi stuk papier of het nou om een plaatje of printje gaat. Vintage papier spreekt mij extra aan, er zit een verhaal aan vast.”

Stel je even voor met naam.
Mijn alias op instagram is @vruijke. ‘Vruike’ is Maastrichts dialect voor vrouwtje. In Maastricht ben ik geboren en opgegroeid. Mijn echte naam is Käthy 😉  Ik ben de trotse moeder van twee jong volwassen kinderen en heb een lieve poes Gigi.

Wat voor werk doe je?
Ik werk in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In mijn werk maak ik ook gebruik van mijn creativiteit zowel bij activiteiten als in mijn denken.

Wat is je specialisme?
Knippen en plakken en zo met mooie papieren prints en plaatjes nieuwe dingen creëren. Ik vind het leuk om papier te gebruiken dus maak daarbij gebruik van boeken uit de kringloop, tijdschriften en allerhande papier dat door mijn vingers gaat en op mijn pad komt.

Hoe is je hobby begonnen?
Creatief was ik altijd al; als kind tekende ik graag, leerde mezelf breien en haken, knutselde van alles. Zo’n 6 jaar geleden zocht ik ideeën op internet om iets te doen met de mooie prints, foto’s en plaatjes uit tijdschriften. Ik ontdekte Pinterest en snailmail. Zo ook vele manieren om papier her te gebruiken. Ik groeide uit tot een paperlover en verzamelaar van allerlei papier; tijdschriften, boeken, reclamefolders, inpakpapier, enveloppen, zakjes, kledingtags, oude klapperblaadjes enz. belanden eerder op mijn knutselkamer dan bij het oud papier ;). Ik kan mij uren verliezen in uitzoeken van papier om er snailmail van te maken of collages alsof ik schilder met papier. Voor mij ook een prettige ontspannende bezigheid

Wat vindt je het mooiste aan papier?
Ik kan echt blij worden van een mooi stukje papier, of het nou om een plaatje of printje gaat. Vintage papier spreekt mij extra aan, er zit een verhaal aan vast, ook al ken je het niet vraag ik mij af door hoeveel handen het al is gegaan en met welk doel of betekenis voor een onbekend iemand uit het verleden. Dagdagelijkse dingen vaak. Ik hou van dagdagelijkse geschiedenis en papier maakt dat tastbaar en toegankelijke. Immers papier is overal en hoeft niet duur te zijn. Het liefst hergebruik ik dus papier en koop ik zo min mogelijk papier pakketten. Zelf combineren of iets nieuws doen met papier is mijn uitdaging en passie. Toen ik een keer via marktplaats een grote doos gratis tijdschriften kon ophalen voelde ik mij blij en rijk hahaha.

Op welke creatie ben je het meest trots?
Gek genoeg heeft deze indirect met papier te maken: in een roundrobinboekje maakte ik een washitape mozaïk van het schilderij ‘meisje met de parel’ daar volgde een op van ‘het melkmeisje’. Dit wil ik nog eens vaker doen. De laatste tijd maak ik voor mezelf collages in een #collagebook, zo ontdek ik leuke nieuwe manieren van papier combineren. Ik maakte ook al vele snailmails en vaak ben ik erg blij met het resultaat. Het voelt dan soms ook als los moeten laten als deze op de post gaat. Het is dan weer genieten als de ontvangster er blij mee is. Zo snijdt het mes aan twee kanten, ik heb heerlijke creatieve uurtjes gehad en de ander krijgt een paperhug als verrassing en kan vaak ook weer spulletjes (her)gebruiken.

    

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?
Juist in mijn vakantie heb ik lekker veel tijd om creatief te zijn. Doorgaans ben ik grotendeels thuis als ik vakantie heb. Ga ik wel weg, verzamel ik op vakantie van allerlei papier en dit heeft nu 2 keer geresulteerd in een vakantiejournal. Een kringloop is voor mij de souvenirwinkel 😉 Er gaan sowieso knutselspullen mee en/of een doodle teken boekje.

Heb je in je privésfeer iemand met wie je je passie voor creativiteit deelt?
Via mijn hobby heb ik inmiddels mensen met dezelfde hobby leren kennen en ook al ontmoet. Vakantie in eigen land is leuk te combineren met een ontmoeting. Ik heb ook vaste snailmail penvrienden. Het langste schrijf ik met @marl127. We doen een abc-snailmail die al enkele jaren loopt; er zit geen haast bij , dat us fijn, en we leerden elkaar wel steeds beter kennen. Toen we beiden 50 werden in hetzelfde jaar hebben we elkaar ontmoet. Een hele gezellige dag waarbij we leuke winkeltjes bezochten  gericht op onze hobby. En natuurlijk veel kletsen! 😉

Wat onderneem of bezoek je verder nog samen met die persoon?
Er is dus niet een specifieke persoon en ook (helaas) niet veel in mijn buurt. Om dit op te lossen kwam @pinheiro_elizabeth gewoon een keer logeren bij mij. Gezellige uurtjes geknutseld en gekletst. Samen knutselen is gezellig en inspirerend. Zo ging ik ook langs bij @gittepetit en haar inspirerende ontmoetingsplek. Meer in de buurt woont @wenentijn en met haar ging ook al naar een workshop waar we met papier een sierbord maakten. Zo brengt mijn hobby mij in contact met anderen waarmee ik de liefde voor knutselen en papier gewoon kan delen! Het heeft zelfs mee geholpen de drempel alleen vakantie in eigen land te vieren te nemen; ik spreek dan met instagrammers in de buurt af 😉

Wie volg jij op Social Media? Top 5?
Ik heb geen echte top vijf, wel volg ik graag mensen die werken met vintage papier of plaatjes en net als ik papier hergebruiken. Zoals @365milestoparis met wie ik ook een #abckaartenproject doe; @nik.thebooksmith waarvan ik ook youtube filmpjes kijk; en tjah, gewoon nog vele anderen.

Heb je PaperPassion al eens bezocht? Zo ja, wanneer?
Ik ben al 3 keer op de beurs geweest!

Met wie heb je PaperPassion samen bezocht?
De eerste keer alleen, de twee keren daarop met mijn buurvrouw.

Waarom heb je voor PaperPassion gekozen?
Ik kwam het tegen op instagram. Ik woon in Zuid-Limburg dus was de afstand ook aantrekkelijk. Het leek mij niet zo’n massale beurs en was nieuwsgierig.

Hoe heb je PaperPassion ervaren?
De koepelhal als locatie sprak mij al aan. De beurs bleek inderdaad niet massaal, was overzichtelijk en heel laag drempelig ook voor de workshops. Een fijne sfeer, niet opdringerig. En voldoende variatie. Voor mij is de beurs vooral aantrekkelijk voor opdien nieuwe ideeën, technieken proberen en van allerlei knutselmateriaal kunnen bekijken en evt. aanschaffen. Met die ene invalshoek: papier ♡

Heb je tijdens PaperPassion ook make&takes/workshop/demo gevolgd? Hoe heb je dat ervaren?
Ja, heb ik gedaan. Ook hier samen bezig zijn, ontmoeten, inspireren, technieken uitproberen, laagdrempelig.

Was je blij met het resultaat?
Ik deed vorig jaar een workshop papier scheppen en vond dat erg leuk met leuk resultaat. Thuis is het er helaas nog niet van gekomen dit nog eens te doen.

Wil je nog iets meer kwijt aan onze bezoekers?
Ga je graag naar een overzichtelijke beurs waar creatief met papier voorop staat is dit zeker een aanrader!

“Papier is een prachtig materiaal, dat vraagt om beschreven en beschilderd te worden. Het is bijzonder dat er al zó lang teksten worden geschreven en gedrukt op papier”

Stel je even voor met naam:
Ik ben Saskia Boleij, 65 jaar, ruim 45 jaar getrouwd, en moeder van vier volwassen dochters

Wat voor werk doe je?
In mijn werkzame leven heb ik altijd in de boekhandel gewerkt, helaas is “mijn “ boekhandel vijf jaar geleden gesloten en sindsdien heb ik geen baan meer. Toch kom ik tijd te kort om alles te doen wat ik zou willen. Een achtste dag in de week zou mij wel van pas komen.

Wat is je specialisme?
Art journaling, collages, mailart en zelf kleine boekjes maken. Ik heb in cursusverband ook al diverse beeldboeken gemaakt en daarnaast borduur ik en maak ik stempels.

Hoe is je hobby begonnen?
Ik groeide op in een gezin waar creativiteit enorm belangrijk was. Altijd waren er materialen voorhanden om ‘iets mee te maken’: papier, verf, penselen, vilt, andere stoffen, klei etc. Ook had ik veel mooie soorten postpapier, ik was (en ben) dol op het schrijven van brieven, liefst met vulpen. De drang om me creatief te uiten is altijd groot geweest, en eigenlijk ook noodzakelijk. Mijn ouderlijk huis was ook ruim voorzien van (kunst) boeken, heel stimulerend.

Wat vindt je het mooiste aan papier?
Papier is een prachtig materiaal, dat vraagt om beschreven en beschilderd te worden. Het is bijzonder dat er al zó lang teksten worden geschreven en gedrukt op papier. Papyrus, middeleeuwse miniaturen…er zijn allerlei kwaliteiten & kleuren. Geweldig! Een bezoek aan de papierwinkel Vlieger in Amsterdam aan de Amstel is voor mij fantastisch. Ik waan me dan helemaal in luilekkerland. Papier blijkt verslavend te zijn, om nog maar te zwijgen over washitape.

Op welke creatie ben je het meest trots?
Het meest recente wat ik voltooid heb is mijn Let Sketch Started boekje, daaraan heb ik weer met veel plezier gewerkt. Soms kunnen ook pagina”s uit mijn gewone art journals ( moleskine aquarel , oblong, 13 x 21 cm), me heel tevreden maken. Maar het is leuk om te merken dat ik, nu ik ouder word, niet meer zo gefixeerd ben op het resultaat, maar juist ook enorm kan genieten van het proces van het maken. De haast is een beetje aan het verdwijnen.

    

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?
Meestal maak ik wel iets tijdens de vakantie. Afgelopen keer ben ik bezig geweest met een verslag van de dagelijkse dingen, maar ook met een borduurwerk voor ons negende kleinkindje, dat over een paar weken wordt verwacht. Ik ga ook wel eens op een creatieve vakantie, in de vorm van een boekbindstage, of schrijfcursus.

Heb je in je privésfeer iemand met wie je je passie voor creativiteit deelt?
Meestal zit ik in mijn eentje in mijn werkkamer te prutsen. ‘s Zomers is de tuintafel perfect, die staat in de schaduw onder de pergola. Dan ben ik vooral aan het tekenen, schrijven en schilderen, want collages maken is niet zo geschikt voor buiten.  Maar soms doe ik ook iets samen met een ander. Een aantal van mijn kleinkinderen vindt het leuk om met mij samen collages te maken en te schilderen, tijdens logeerpartijtjes.

Wie bewonder jij in het vak?
Rachel Hazell, Mathilde Renes, Rob Ryan, Lieke van der Vorst, Kit Davey

Wie volg jij op Social Media? Top 5?

Heb je PaperPassion al eens bezocht? Zo ja, wanneer?
Ik ben naar de tweede en derde editie van PaperPassion geweest

Met wie heb je PaperPassion samen bezocht?
Ik ben bij beide beurzen twee dagen geweest. Ik ben een aantal keer alleen gegaan en een keer met een vriendin. Ik vind het gezellig om samen met iemand te gaan, maar ga ook graag alleen want dan kan ik overal kijken zolang als ik wil.

Waarom heb je voor PaperPassion gekozen?
Ik hoorde via Lara van Lazoe over deze beurs en wist meteen: dáár moet ik wezen!

Hoe heb je PaperPassion ervaren?
Ik vind PaperPassion een leuke beurs op een mooie locatie en gelukkig voor mij redelijk dichtbij. Ik woon in Boxtel, dus kan er mooi met de trein naar toe gaan.  Het aanbod is heel divers, natuurlijk zijn er ook voor mij minder interessante kramen, maar er is heel veel van mijn gading te vinden. Goed georganiseerd, vriendelijke mensen, fijne sfeer.

Heb je tijdens PaperPassion ook make&takes/workshop/demo gevolgd?
Jazeker, ik heb een keer een workshop gevolgd bij Paper Den, het maken van een inkttekening nav een meegebrachte foto.

Wat vond je daar leuk aan? Hoe heb je het ervaren?
Ik vond het een leuke techniek, maar de workshop was heel kort.

Was je blij met het resultaat?
Het resultaat was leuk, maar ik ga het nog wel een keer hier thuis, op mijn gemak, opnieuw doen.

Wil je nog iets meer kwijt aan onze bezoekers?
Ik heb een “spullenboekje” gemaakt ( ik hoorde laatst iemand zeggen ´materialenpaspoort”, dat klinkt wat sjieker, maar ik noem het gewoon: spullenboekje) met daarin alle stiften, verf, inkten, stempels, ponsen en brushpennen etc. die ik heb. Heel handig voor mij want zo voorkom ik dubbele aankopen. Wellicht voor anderen ook een handige tip?