#Vriendinnenvrijdag

4
sep


Bo / Yippie Yippie

Mijn bedrijf is vernoemd naar de liefde van mijn leven: mijn mopshondje Yip

Stel je even voor met naam en bedrijfsnaam.

Mijn naam is Bo Kanninga, ik ben 19 jaar en woon met mijn ouders, mopshondje en twee katten in Zaandam. Ik maak van leer Traveler Notebooks en andere lederwaren, zoals tassen, etuis en pennenrollen. Mijn bedrijf Yippie Yippie is vernoemd naar de liefde van mijn leven: mijn mopshondje Yip.

Hoe ben je in het vak gerold?

Ik doe de opleiding Creatief Vakman op het HMC richting het ontwerpen en maken van tassen. Daarnaast is mijn grote passie het bijhouden van een Traveler Notebook. Wat is er dus mooier dan deze twee te combineren en zelf van leer mooie Traveler Notebooks te maken.

Wat is je specialisme?

.Vanwege mijn opleiding maak ik bij de Notebook een bijpassende tas, maar ook pennenrollen en etuis. Een hele unieke set die samen een heel mooi geheel vormen.

Je hebt een webwinkel.
Wat is het unieke aan je webwinkel?

Op mijn website www.yippieyippiebags.wordpress.com kun je zelf je eigen Traveler Notebook samenstellen. Zo kun je kiezen welk soort leer je wilt, welk formaat, welke kleur of je wel of geen pockets en penloop wilt hebben. Ook kun je een foto doormailen die ik dan op je Notebook schilder.

Je doet voor de eerste keer mee aan PaperPassion.
Waarom heb je gekozen voor deelname aan PaperPassion?

Eigenlijk spreekt de naam van de beurs al voor zich. Met mijn voorliefde voor het bijhouden van een Traveler Notebook is de Paperpassion een must. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik zelf nu mag deelnemen met mijn zelfgemaakte Notebooks

Wat wil je de bezoeker deze editie graag laten zien?

Ik wil iedereen die op deze beurs komt laten zien hoe leuk het is om je eigen creatieve dagboek bij te houden. Met de digitale wereld van tegenwoordig zijn we amper nog bezig om iets met onze handen te maken. Zelf vind ik niets heerlijkers om papier aan te raken, te ruiken en er hele mooie dingen mee te maken. Daarnaast werk ik ook graag met aquarelverf en verschillende mixed media producten om mijn hele dagboek eigen en persoonlijk te maken. Fantastisch toch om later de Notebooks er bij te pakken en terug te kijken wat ik heb geschreven en gemaakt heb.

.Wat doe je thuis graag als je niet aan het ‘werk’ bent?

Naast mijn opleiding en stage ben ik veel aan het werk voor mijn bedrijf Yippie Yippie. Daarnaast is mijn hond Yip natuurlijk degene die al mijn aandacht krijgt. En mocht ik dan nog tijd over hebben dan ben ik heel erg graag bezig in mijn eigen Traveler Notebook met Yip op de voorkant..

Ben je ook creatief bezig tijdens je vakantie?

Nee ik laat alles thuis, behalve een klein notitieboekje waar ik eventueel tekeningen in kan maken. Als ik thuis kom is mijn hoofd leeg en is er volop ruimte voor nieuwe ideeën.

Heb je in je privesfeer iemand met wie je je passie voor creativiteit deelt?

Van mijn oma heb ik mijn creativiteit geerft en heel veel geleerd. Zij heeft altijd als docent handvaardigheid en tekenen lesgegeven. Helaas is zij twee jaar geleden overleden, maar zij was altijd mijn grootste fan.

Waarom zou de bezoeker special naar jouw stand moeten komen op PaperPassion?

De bezoekers die naar mijn stand komen zullen zien en ervaren dat mijn Traveler Notebooks met heel veel passie door mij gemaakt worden. Ik maak gebruik van goede kwaliteit leer en geef heel veel aandacht aan de afwerking en details. Wanneer je bij mij een Traveler Notebooks koopt zul je daar heel erg lang veel plezier mee hebben