Gastblog Fauve #2

Werken in lagen
26
sep

Gastblog Fauve #2 – Werken in lagen

14435333_303744586669225_8131395009543536933_oIk ben een echte papier liefhebber. Of het nou kledinglabels zijn of mooi inpakpapier, ik heb er een zwak voor. Het is dus niet heel vreemd dat Scrapbooking dé hobby voor mij is. De mogelijkheden met papier zijn echt eindeloos, en deze kun je vrijwel allemaal toepassen in Scrapbooking.

Laagjes papier over elkaar heen geven een leuk effect

Ik heb een zwak voor het werken in lagen. Meestal heb ik een al een beetje een idee van hoe ik de indeling wil, maar als ik dit nog niet heb dan gebruik ik vaak tijdschriften en Pinterest voor ideeën. Laagjes papier over elkaar heen geven een leuk effect. Wees niet bang om je papier te gebruiken, te vouwen of dingen uit te knippen. Gewoon lekker experimenteren met het papier en je vind vanzelf nieuwe ideeën om toe te passen op je layouts. Ponsen en stencils zijn hier een handig hulpmiddel voor. Soms gebruik ik 2 vellen papier over elkaar heen, zodat je net wat kleur krijgt om de achtergrond heen. Vooral handig bij druk design papier, wat ik toch graag wil gebruiken. Ook vouw ik de randjes vaak om zodat het een 3D effect krijgt. Als je deze vast zet met de naaimachine lijkt dit een beetje op een quilt. Papier oprollen geeft ook een leuk diepte effect, zoals de omgeslagen punt op mijn layout Young and Brave.

img_20160928_091111Foamtape, Chipboard en Die-cuts

Ik wissel papier vaak af met stickers en chipboard zodat er meer diepte ontstaat. Ook werk ik graag met foamtape zodat sommige stukjes papier net iets hoger liggen dan de rest. Verschillende vormen papier zorgt ook voor een leuk detail, en maakt de layout lekker speels. Dus probeer eens driehoeken, cirkels of ruiten in plaats van alles vierkant. Chipboard is mijn andere grote liefde! Ideaal om je layout lekker aan te kleden en sommige designs eruit te laten springen. Ik heb bij mijn titel Young and Brave Chipboard alfabet letters gebruikt, en de tekst “and” opgestapeld op de titel eronder. Verder kleed ik de layout graag aan met mijn andere verslaving…Die-cuts! Of ook wel Ephemera genoemd. Deze kleine papieren vormen en afbeeldingen zijn heel handig om de finishing touch te geven aan een layout, en deze net wat meer op te vullen. Schuif ze onder hoekjes papier, stapel ze op elkaar voor een 3D effect of zet ze vast met de naaimachine over je foto heen. Unieke Die-cuts kun je natuurlijk ook uit tijdschriften knippen en eventueel matten op wit cardstock. Het tijdschrift Flow heeft hele leuke designs die ideaal zijn om te gebruiken in je Scrapbook.

Win vrijkaarten met jouw ‘lagen’ creatie!

Werk jij ook in lagen? Plaats (een link naar) jouw leukste voorbeeld in een reactie op Facebook en maak kans op 2 vrijkaartjes voor de PaperPassion beurs in Tilburg. Deze beurs is helemaal gericht op alles wat te maken heeft met papier en is ‘The Place To Be’ voor ons papierliefhebbers. De beurs is op 27, 28 en 29 oktober in de Koepelhal te Tilburg. Zie ik je daar? www.paperpassion.nl

Tijdens Paperpassion geef ik 3 verschillende workshops. Scrapbooking in lagen, Project Life Kerst en Mixed Media in pastel!

Xoxo Fauve

img_20160928_091731 img_20160928_092005 img_20160928_092136

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren