Dichtbij.nl

Papier komt tot leven in de Koepelhal
29
okt

Papier komt tot leven in de Koepelhal

29 oktober 2016 / Dichtbij.nl

logodichtbijTILBURG – De Koepelhal lijkt wel een soort kleine huishoudbeurs, maar dan met slechts knutselspullen. Op 27, 28 en 29 oktober is voor de eerste keer PaperPassion in Tilburg. Bij meer dan zestig kraampjes zijn allerlei dingen die met papier te maken hebben, uitgestald. Het is een wonder dat Holle Bolle Gijs nog niet op de beurs is gespot, want zijn eindeloze honger naar papier had hier gestild kunnen worden. 

Het lijkt niet op een kale markt. De meeste kramen zijn huiselijk ingericht in de stijl van pastelgekleurde, houten voorwerpen met teksten zoals ‘Home is where the heart is’. Tientallen vrouwen van middelbare leeftijd struinen door de straatjes tussen de stands. Tasjes ritselen, huismoeders lachen en overal komt een rumoer echoënd door de Koepelhal heen.

“Het draait hier helemaal om papier,” zegt Thea Copier van de organisatie. “Met papier kan je zo veel doen, het is echt een hele creatieve hobby om met papier te werken. Niet alleen knippen en plakken horen daarbij, maar ook fotografie, kalligrafie en het opfleuren van fotoboeken.”

Denise Beckand zit in een keurig verzorgd kraampje. De wanden zijn van witte, houten planken waar haar kunstwerken aan hangen. De posters, kransen en slingers die er hangen heeft ze gemaakt met, je raadt het al, papier. Haar kraam is sereen en georganiseerd, maar tegelijkertijd heel kleurrijk. “Het is zo leuk om al die gepassioneerde mensen hier te zien,” zegt Beckand. “Bezoekers komen langs om te vragen hoe ik dit maak. Wat ik doe is niet zo gebruikelijk, denk ik.” Het leukste aan knutselen met papier vindt ze het leven in iets blazen: “Ik wil van een plat stukje papier iets driedimensionaals maken. Dat is kunst.”

13782633_636133545670800000Om het hoekje staat een typische marktkraam waar de knutselhulpmiddelen keurig liggen opgesteld. Anja Stolk probeert de spullen te verkopen. “Het mag wel iets drukker worden,” zegt ze. “Het is hier wel gezellig, maar de bezoekers blijven een beetje weg van mijn kraam. Het is wel een mooie ervaring om hier te zijn.”

Twee vrouwen hebben hun rondje op de beurs gelopen. Bij de uitgang krijgen ze een ‘tassie vol papieren passie’ mee: een goodiebag. Al babbelend lopen ze de deur uit. “Gisteren zijn er zo’n 1500 bezoekers geweest,” zegt Copier. “De reacties zijn heel leuk, misschien dat we hier volgend jaar weer komen. Ik heb er een goed gevoel over.”

Wij zijn benieuwd of Holle Bolle Gijs er volgend jaar wel is.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren