Gastblog Buttydaantje #2

Verslaafd aan handletteren
11
okt

Gastblog Buttydaantje #2 – Verslaafd aan handletteren

ik_mei2016

Het is een verslaving! Werkelijk waar. Ik ontdekte het begin dit jaar, althans, toen begon ik er zelf in te oefenen. Handletteren. In eerste instantie was ik vooral verwonderd over de meest prachtige handlettering creaties die ik op Instagram langs zag komen. En nog steeds! ‘Iets wat ik nooit zou kunnen’, dacht ik dan. Toch raakte ik enorm geïnspireerd door al dat moois en moest dat toch eens zelf uitproberen.

Al snel had ik de smaak te pakken en raakte ik besmet met het virus dat vele anderen met mij delen. img_3058Het handlettering-virus. En je komt er niet meer vanaf. Zodra je ermee begonnen bent, wil je meer! Meer leren, meer uitproberen. Ik vind het niet alleen rustgevend, het is ook écht ontzettend leuk om te doen. Handletteren is in feite het tekenen van letters. Schrijven, nee, zo wil ik het niet noemen. In eerste instantie begon ik met het handletteren van enveloppen voor mijn klanten. Inmiddels zijn er kaarten in mijn shop te koop. Handlettering naamkaarten; een kaart met jouw naam erop. Dagelijks ben ik ermee bezig. Is het niet een bestelling, dan wel een quote om gewoon te oefenen.

Maar hoe begin je daar nou mee? Voordat je begint met het echte werk zou ik je aanraden om heel   veel te oefenen. Eerst met potlood, daarna met fineliners. Hiermee moet je leren schrijven. Ga op zoek naar verschillende lettertypes. Je kunt groot schrijven of juist klein. Oefen vooral met schrijfletters. Misschien ken je dit nog wel van je basisschool? Een leuke tip hierbij is om de lijntjes naar boven dun te tekenen en de lijntjes naar beneden dik. Zo krijg je een mooi lettertype. Als je een aantal lettertypes onder de knie hebt, kun je proberen te oefenen met quotes. Wissel hierbij af van grootte, lettertype én -het leukste- maak versieringen. Een banner bijvoorbeeld. Met een banner kun je één woord eruit laten springen. Heb je nog meer vragen over handletteren? Kom dan gerust even langs bij de bloggerstafel op zaterdag 29 oktober. Echt doen, want je maakt kans op een handlettering naamkaart als jij je naam en e-mailadres bij mij achterlaat!

Liefs, Daniëlle

Wil je reageren op deze blog kijk dan even op de facebook pagina van paperpassion.

img_7303 img_7301

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren